Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor, Teşekkürler Bizim Çocuklar

HABERPİ- A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final müsabakasında karşılaştığı Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.
Ay-Yıldızlılarımızın golünü 35. dakikada Samet Akaydin kaydetti. Rakibimiz Hollanda'ya galibiyeti ve yarı final biletini getiren golleri ise 70. dakikada Stefan de Vrij ve 76. dakikada Cody Gakpo attı. A Millî Takımımızda Bertuğ Yıldırım, 90+6. dakikada kulübeden kırmızı kart gördü.
Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri ve eski futbolcu Mesut Özil protokol tribününden takip etti.
Millîlerimizi eleyerek tur atlayan Hollanda, günün diğer maçında Düsseldorf Arena'da karşılaştığı İsviçre'yi 1-1 beraberlikle biten normal sürenin ve golsüz geçilen uzatmaların ardından rakibine 5-3 üstünlük kurduğu seri penaltı vuruşları sonucu mağlup ederek tur atlayan İngiltere ile 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü TSİ 22.00'de Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda yarı final mücadelesine çıkacak.
Hollanda ile A Millî Takımımız arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Kapasitesi 71 bin olan Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-Yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, Millîlerimize büyük destek verdi.
A Millî Takımımız, bu maçla beraber Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip oldu. İki ülkenin A millî takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Ay-Yıldızlılarımızın Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 15 karşılaşmadan 4'ünü Millîlerimiz, 7'sini Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda A Millî Takımımızın 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.
Ay-Yıldızlılarımız, bu maçla beraber tarihimizdeki 631'inci müsabakaya çıkmış oldu. Millîlerimiz, 101 yıllık tarihinde 346'sı resmi, 285'i özel toplam 631 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. A Millî Takımımız, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 860 gol attı, kalesinde 903 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden Ay-Yıldızlılarımız, 631 karşılaşmanın 547'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.