Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı Darıca'da

HABERPİ- Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı İsmail Kahraman Darıca'ya geldi. Darıca belediye başkanı Muzaffer Bıyık tarafından karşılanan İsmail Kahraman ilçede bir dizi ziyaretlerin ardından Tevfik Keleş'in de cenazesine katıldı.
KİMDİR
Bir dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Kahraman aslen Rizeli ve 82 yaşında.Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1'inci bölge milletvekili olarak meclise giren Kahraman, 1995 ve 2002 yılları arasında da milletvekili olarak mecliste yer aldı. TBMM Başkanlığı görevinden önce 1996–1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan 54'üncü hükûmette Kültür Bakanlığı görevini üstlenmişti.

İsmail Kahraman, 23 Mart 1940 tarihinde Rize'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karabük'te tamamladı. Liseyi Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.Öğrencilik yıllarında tanışık olduğu Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ı destekledi, Bu destek AK Parti'nin kuruluşuna değin devam etti.Gençlik yıllarında İstanbul Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyetinde başkanlık ve yükseköğrenim gençliğini temsil eden Millî Türk Talebe Birliği'nde (MTTB) 48'inci dönemde genel başkanlık yaptı. (1967-1969)

29 Mayıs 1985’te kurulan Birlik Vakfı’nda mütevelli heyeti başkanı oldu. 21 Aralık 1994’te kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) kurucu üyesi oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliğinde bulundu. İlim Yayma Vakfı kurucularından olup mütevelli heyetinde yer aldı. Özel sektörde icrâ kurulu başkanı olarak görev yaptı. Çalışma Bakanlığı'nda müşavirlik yaptığıı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin kurucular kurulu başkanı ve ilk mütevelli heyeti başkanıdır.