Kutsal İşgal Belgeseli, Kocaeli Kitap fuarında

Bizzat İsrailli aktivistler tarafından kayıt altına alınan Kutsal İşgal Belgeseli, Siyonizm’in acımasız yüzünü gözler önüne serdi

“Savaşın ve Acının Edebiyatı” temasıyla düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, bu kapsamda Gazze’de yaşanan acıyı unutturmuyor. Bizzat İsrailli aktivistler tarafından kayıt altına alınan görüntülerden oluşan belgesel, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda izleyici ile buluştu. Yaşanan zulmü ve Siyonizm acımasızlığını tüm açıklığıyla gözler önüne seren Kutsal İşgal Belgeseli, izleyenlerin yüreklerinde derin izler bıraktı.

KUTSAL İŞGAL BELGESELİ’Nİ ANLATTILAR

Selim Sırrı Paşa Salonu’nda, yapımcılığını ve yönetmenliğini Aslıhan Eker ve Tanju Şahin’in yaptığı ödüllü “Kutsal İşgal” Belgeseli” izlendi. Gösterimden önce Eker ve Şahin, bizzat İsrailli aktivistlerin gözünden özel görüntülerin bulunduğu belgesel ile ilgili fikirlerini dile getirdi.

Kutsal İşgal Belgeseli, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun büyük bir kısmının yasa dışı olarak kabul ettiği radikal Yahudi işgalciler tarafından Filistin Batı Şeria’da, Filistinli Müslümanlara karşı işledikleri vahşeti konu alıyor. Faillerin gözünden çarpıcı ve çok özel görüntülerin olduğu belgeselde yaşanan tüm vahşet gözler önüne seriliyor. 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, belgeselin yönetmenleri Aslıhan Eker ve Tanju Şahin belgesel gösterimi öncesinde katılımcılara belgeselin çekim aşamaları, belgeselin konusu ve diğer bazı konular hakkında bilgi verdi.