Kocaeli Rallisi’nin startı verildi

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayak yarışı olan 41. Kocaeli Rallisi’nin startı Körfez Yarış Pisti’nden verildi. 

‘Sporun Başkenti Kocaeli’ vizyonu doğrultusunda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını destekleyen Büyükşehir Belediyesi ülke çapında önemli bir organizasyonadaha ev sahipliği yapıyor. Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun 6. ayağıolan 41. Kocaeli Rallisi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü iş birliğinde 4-6 Ekimtarihleri arasında düzenleniyor. Otomobil sporlarının en önemli organizasyonları arasında yer alan ve büyük heyecana sahne olması beklenen 41. Kocaeli Rallisi’ne 55 ekip kayıt yaptırdı.

Toprak karakterli etaplarının cumartesi ve pazar günü yapılacağı 41. Kocaeli Rallisi’nin seremonik startı bugün Körfez Yarış Pisti’nde verildi. 110 sporcunun 2 gün boyunca coşku ve heyecanı zirveye taşıyacağı rallinin açılış seremonisinde startı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba ile Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ceyhun Yalçın verdi. Rallide ter dökecek pilotlar, seremoni startının ardından seyircileri selamlayarakpistte tur attı. Vatandaşların ilgiyle karşıladığı seremonide tek tek çıkış yapan ralli araçları renkli görüntüler oluşturdu.

FİNİŞ PODYUMU KÖRFEZ’DE

Ekipler 2 gün boyunca direksiyon başına geçerektoplam uzunluğu 406 kilometre olan 9 özel etapta mücadeleleriyle Türkiye’nin en iyi pilotu olmak için tüm yeteneklerini sergileyecek. Ralli merkezi ve servis alanı olarak Körfez Yarış Pisti’ninkullanılacağı şampiyonada toplam 15 kategoride yarışlar yapılacak. İzmit-Kandıra-Derince sınırları içerisinde gerçekleştirilecek yarışların ardından organizasyonun ilk günü saat 18.35’te Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek 3,50 kilometre uzunluğundaki PETLAS seyirci özel etabı ile sona erecek. Ekipler 6 Ekim Pazar günü Körfez Yarış Pisti’ndeki finiş podyumuna ulaşarak ralliyi noktalayacak. Şampiyona saat 15.45’te Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak ödül töreniyle birlikte sona erecek