Bakan Güler'in Şırnak ve Hakkari ziyaretlerinin kodları

ADALET BORA/ haberpi- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Şırnak ve Hakkari'de ziyaretlerde bulundu. Vatandaşlar, gençler ve esnafla bir araya geldi. Bakan Güler'in bu ziyareti bölge halkı için önemli mesajlar içeriyor.Özellikle Şırnak bölgesini çok iyi bilen bir gazeteci olarak söylüyorum ki bu ziyaret her anlamda devletin güç kodlarını temsil ediyor. Özellikle de orada tüm nifak tohumlarına karşı dik duran, koruculuk yapan ve bu toprakları canları pahasına koruyan vatandaşlarımız için büyük önem taşıyor..
Bu pencereden baktığımız zaman, artık terörün bittiği ve devletin-milletin güçlü birlikteliğinin var olduğu sokaklarda Bakan Güler'in vatandaşlarla buluşması geleceğe dair umutları da yeşertti.. Güneydoğunun iki kadim kenti Şırnak ve Hakkari  bu ziyaretlerle moral buldu. Devletin gücünü yanında hissederek teröre ve terör sevicilerine karşı onları daha da güçlü kıldı. Onun için bu ziyaret önemli ve kıymetli.. Güler Paşa bu ziyaretle terör yandaşlarına da açık ve net mesajı vermiş oldu; ensenizdeyiz ve halkımızın yanındayız..
ÖNCE ŞIRNAK
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'ta 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığındaki inceleme ve denetlemelerin ardından Şırnak sokaklarında gezerek Şırnaklı esnafıı ziyaret etti. Çocuklara hediyeler veren Bakan Yaşar Güler, vatandaşlarla da yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

 KORUCULARI UNUTMADI
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'ta ayrıca Emekli Jandarma Başçavuş Mehmet Salih Erkan’ın ve Gazi Korucu Mehmet Biter’in evlerine ziyaret gerçekleştirdi ve Gazi Korucu Mehmet Biter'e plaket verdi.

HAKKARİ BULUŞMASI

Ardından Hakkâri’de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkâri Gençlik Merkezi’nde  gençlerl bir araya geldi. Hakkârili gençlerin bilim, sanat ve spor gibi alanlardaki çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Yaşar Güler, onlara çalışmalarında başarılar diledi. Bakan Yaşar Güler daha sonra Hakkâri sokaklarında yürüyerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.