Milli Eğitim Bakanı Tekin Kocaeli'ye gençler için geldi

HABERPİ/ÖZEL- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli-Başiskele'de düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampına katılarak gençlerle bir araya geldi. Maarif modelini anlattı.
Programa; Bakan Yusuf Tekin'in yanısıra Ak Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Soba, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Genel Merkez Gençlik Kolları İnsan Hakları Başkanı Pırıl Özçelik, MKYK Üyesi Mehmet Ceran, İl Başkanvekili Doğan Orak, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan ile gençler katıldı.
BAKAN TEKİN: MAARİF MODELİ YENİ YOL HARİTAMIZ OLACAK
Bakan Tekin kampta yaptığı açıklamada; Bugün başta Gazze olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında insan haklarını rafa kaldıran, zulme sessiz kalan, vicdanları karanlığa sürükleyen ve insani değerlerin yok sayıldığı hadiseler; insan hakları hususunda tüm insanlığın yeni yollara olan ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda, evlatlarımızın geleceği için eğitim alanında aldığımız her kararda, atmış olduğumuz her adımda insan hakları ve demokrasi başta olmak üzere her konuda iddiası olan bir ülke hâline gelmemiz için bize ait olan ve kendi inşa ettiğimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, yeni yol haritamız olacaktır.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele aldığı gibi merkezine insanı koyan; madde-mana, akıl-duygu, nefis-vicdan, insan-toplum ve zaman-mekân dengesini gözeten bir maarif anlayışını benimseyerek gücünü aziz milletimiz ve medeniyet tasavvurumuzdan alan yerli ve millî bir eğitim modelidir. Bu anlamda yeni dünyanın inşasında gençlerimize güvenimiz tamdır. Bu değerli organizasyonda emeği geçen teşkilatımıza ve iştirak eden değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.' dedi