Metin Tokel Paşa Kocaeliyi bir kez daha gururlandırdı

ADALET BORA/ ÖZEL HABER- Metin Tokel Paşa terfi etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar açıklandı. Kocaeli'yi sevindiren terfi haberi 2. Ordu Komutanı Metin Tokel Paşa'dan geldi.Tokel Paşa Orgenaral oldu.

METİN PAŞA BİR KEZ DAHA KOCAELİLİNİN GURURU OLDU
Aslen Gümüşhaneli olan ancak çocukluğundan itibaren ailesiyle birlikte Kocaeli'ye gelerek yerleşen ve eşi de Kocaelili olan ve ailesi halen Kocaeli'de yaşayan Korgenaral Metin Tokel, Yüksek Askeri Şurada alınan kararla Orgenaralliğe terfi etti.  Metin Paşa'nın terfisi Kocaeli'de büyük sevinç ve gurur yaşattı. Metin Paşa, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sırasında da bölgede önemli görevler üstlenmesinin yanısıra Kararlılığıyla ve terörle mücadeledeki başarısıyla biliniyor.

TERFİ EDEN PAŞALAR
30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Koramiral Kadir Yıldız Oramiralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu da Korgeneralliğe terfi ettirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildiği bildirilen kararda, halen 281 olan general ve amiral sayısının, 30 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla 327 olacağı kaydedildi.

METİN TOKEL KİMDİR?

Ailesi halen Kocaeli'de yaşayan ve Kocaelinin sevip saydığı Metin Tokel Paşa,Terörle mücadele konusundaki kararlılığıyla biliniyor. Metin Paşa, 1983'te Kara Harp Okulunu, 1984'te Topçu ve Füze Okulunu bitirdi. 1995'te Kara Harp Akademisinden kurmay subay olarak mezun oldu. 2003'te Topçu Kurmay Albay rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2003-2006 arası Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği askerî danışmanlığı, 2006-2011 arası Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muharebe Sahası Yönetim Sistemleri daire başkanlığı, 2011-2012 arası Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığı yaptı.

2012 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2012-2014 arası 34. Hudut Tugayı komutanlığı, 2014-2015 arası Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi komutanlığı, 2015-2016 arası Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanlığı yaptı. 2016'da 3. Piyade Tümeni komutanlığına atandı ve 2017 yılında tümgeneral rütbesine terfi etti. 2019'da NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atandı. 2021 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve 6. Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti komutanlığına atandı. 2023 yılında 2. Ordu komutanlığına getirildi. Halen bu görevi icra eden Metin Paşa'yı kutluyor yeni terfisinde başarılar diliyoruz