Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TTB'ye yeni formül

HABERPİ.COM- Ak Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı / Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türk Tabipler birliğinin yeni başkanının terörle iç içe olduğunu belirterek;  Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokrasi değildir, bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması hadisesidir.'dedi 
Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle; 

Terörle iç içe olan biri nasıl TTB'nin başına geçiyor? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar tahammül edilmez bir seviyeye ulaşmıştır.

- Çoklu baro sisteminde yapılan çalışmayı TTB gibi meslek odalarında yapmak durumundayız.

- Buralarda da her fikrin ve düşüncenin içinde yer aldığı yapıyı oluşturmamız lazım. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Tek tek her meslek kuruluşu ile ilgili Meclisimiz derhal harekete geçmeli.

- Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazları derhal almalıyız. Türk Tabipleri Birliği'nin Türk ifadesi bunlara yakışmıyor, zaten nefret ediyorlar.

- Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime sesleniyorum, Kapalı Maraş sizin. Bu topraklara sahip çıkmanız lazım. Bu topraklara sahip çıkan siyasi iradeye de sahip çıkmanız lazım.

Avrupa Birliği ve NATO platformlarında yürütülen görüşmelerdeki sözlerini tutmayan Yunanistan’a ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne hak ettikleri cevapları vermeyi sahada sürdüreceğiz.

Türkiye’nin girdiği ve başarıyla çıktığı her mücadele ülke ve millet olarak geleceğimize daha güvenle bakabilmemizi sağlıyor. Milletimiz yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğini zaten görüyor ve biliyor.