Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'de en büyük eserini açıkladı

HABERPİ-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de. İlk olarak Kocaeli Kongre Merkezinde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

Kurultaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Fatma Betül Sayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman,Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  Ak Parti Kocaeli il Başkanı Şahin Talus, MHP il Başkanı Murat Nuri Demirbaş  ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, KİHMED Başkanı Mehmet Erenoğlu, belediye başkanlarıı ile davetliler katıldı .

ÜLKEMİZİN İTİBARINI VE GÜCÜNÜ ARTTIRDIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurultay'da yaptığı konuşmada şunları söyledi; Ülkemizin 81 ilinden kurultayına iştirak eden herkesi yürekten selamlıyor, Rabbim yokluğunuzu bizlere yaşatmasın. Başta merhum Tefik İleri hocamız başta olmak üzere tüm hocalarımızı ve mensuplarımızı rahmetle yad ediyorum.
 Son  22 yıldır genel başkan olarak, milletvekili, başbakan olarak şimdi de Türkiye Cumhurbaşkanı olarak milletin verdiği yetki ve sorumlulukla yol arkadaşlarımızla Türkiyeye hizmet ediyor, aziz milletimize hizmetkar olmanın gurur ve şerefini taşıyoruz. millete hizmet ediyoruz. 22 yılda yollar, köprüler hastaneler, konutlar ,şehirler inşa ettik. Her alanda ülkemize ilkleri yaşattık, kırılmaz denilen rekorları kırdık. Eğitimde, sağlıkta Ulaşımda, ticarette, tarım da aklınıza gelecek her alanda Türkiye’yi ilklerle tanıştırdık. Ülkemizin itibarını ve gücünü artırdık.
EN BÜYÜK ESERİM İMAM HATİPLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK
Benim içim geçmişten bugüne gelen hatta rabbimin huzurunda inşallah bana şahitlik edecek bir rütbem bir sıfatım var o da  İmam Hatipli olmaktır. Bana ömrüm boyunca ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler imam hatip okulların önündeki engelleri kaldırmaktır, İmam hatiplerdeki eğitim kalitesini arttırmaktır derim. İmam Hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi biz bir avuçtuk şimdiŞimdi görüyorum ki sel olduk, deniz olduk hatta okyanus olduk. Sevgili İmam hatipli kardeşim sen varsın ve sen işte buradasın. Sen eskisinden daha güçlüsün, daha çoksun. Sen varsan Allahuekber nidaları hiç bir zaman eksilmeyecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek. İşte biz İmam hatipliler olarak bunu başardık. Biz İstiklal Marşını adeta kendimize bir Kur'an tefsiri yaptık. Ayasofyayı zincirlerinden biz bu imanla kurtardık. Ayasofya'nın İstanbulun, Türkiye'nin ve tüm islam aleminin kalbindeki sızıyı biz dindirdik.  Biz okullar arasında ayırım yapmıyoruz. Tüm okullar bizim için muhimdir. Ancak imam hatipler her safhası mücadele ile dolu  ve bu nedenle direnişin ve dirilişin sembolüdür..' dedi