CHP ile DEM'den Bahçeli'ye cevap

HABERPİ- MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM ve CHP'den yanıt geldi
VAKİT GEÇİRMEDEN
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan çağrısına yanıt verdi.
Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Hatimoğulları, “Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için insiyatif almaya hazırız.” dedi.Hatimoğulları, “Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında olan Sayın Abdullah Öcalan’dır.” ifadelerini kullandı.Tecridin kaldırılması gerektiğini savunan Hatimoğulları, vakit geçmeden adım atılması çağrısında bulundu.
ÖZEL'DEN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de Bahçeli'nin Öcalan çağrısına yönelik yaptığı açıklamada: CHP olarak annelerin gözyaşının silinmesine tam destek vereceklerini belirterek, “Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, Kürt ve Türk'ün de anasının gözünden akan yaşlar duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere, Mehmetçik'e namlular doğrulmayacaksa, bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir. Kim ne söz söylüyorsa, bütün geçmişten yaşadıklarımıza rağmen bu sözlere kıymet veriyoruz.” diye konuştu.