Çayırovalı miniklerden güzel ahlak projesi

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu öğretmenlerinden Zeynep Genç ve öğrencileri “Peygamberim(SAV)in Güzel Ahlakı” eTwinning projesine katıldılar.
7 farklı şehirden 10 öğretmen ve 90 öğrenci tarafından yürütülen “Peygamberim (SAV)in Güzel Ahlakı” eTwinning Projesi kapsamında öğrenciler “Güzel Ahlak” örnekleri sergiliyor ve yaşamlarında bunları uyguluyorlar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından ve hadislerinden yola çıkarak öğrencilere yaratıcı, bilimsel düşünmeyi, araştırma yapmayı ve ahlaki değerleri kazandırmayı amaçlayan projede; öğrencilerin günlük hayatlarında ailelerine, akrabalarına, arkadaşlarına, çevresindeki canlı ve cansız tüm varlıklara, doğaya karşı nasıl davranmaları gerektiği hakkında Peygamberimizin hayatından örnekler sunuldu.
Öğrencilerin ilgi, yetenek, becerileri ve 21. Yüzyıl gereksinimleri göz önüne alınarak disiplinler arası bir yaklaşımla ilerleyen projede 5 aylık bir çalışma planlanan ve her ay belirlenen hadis-i şerifler doğrultusunda amaçlanan ahlaki değerlere yönelik çalışmalar yapıldı.
Her ay belirlenen Web2 aracı kullanılarak da öğrencilerin teknoloji konusunda gelişimi sağlanırken, temizlik, kişisel bakım, yemek adabı, hasta ziyareti, anneye ve babaya iyilik, yaşlıya hürmet, selamlaşma, oruç, bayramlaşma ve deneyle soru sorma gibi değerler öğrencilerin birbirinden güzel etkinlikleri gerçekleştirildi.
Proje ortaklarından olan öğretmen Zeynep Genç yaptığı açıklamada;“Çocuklar bu proje ile hem yaşamlarında var olması gereken güzel ahlak değerlerini fark ettiler hem de yaptıkları etkinliklerle etraflarına bunu yansıttılar. Ayrıca farklı şehirlerden bir çok öğrenci ile ortak bir amaç için çalışmak çocukların sorumluluk, iletişim, sosyalleşme, paylaşma gibi bir çok kazanımı kazanmalarını sağladı. Projemiz boyunca veli ve öğrencilerimizden çok güzel geri dönütler aldık. Bütün öğretmen arkadaşlarım, desteklerini esirgemeyen velilerimiz ve işin baş kahramanı öğrencilerimizle çok güzel ürünler ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.” dedi